Gåvor till Frida kvinnojour ger guldkant under pandemin

Publicerad av Margareta Landh den 18 Dec 2020
story-thumbnail
Köttbullar, lax, sill varvat med skumtomtar, choklad och andra godsaker samt en och annan julklapp till barnen.
Hässleholm Rotaryklubb och Ica Maxi fortsätter traditionen att förgylla julen för kvinnor och barn som har skyddat boende på Frida kvinnojour.

Det är det 15:e året i rad som de båda organisationerna Iämnar över kassar till brädden fyllda med mat, godsaker och julklappar åt de också 15 utsatta kvinnor som just nu har skyddat boende hos Frida kvinnojour.
Även om det är samma procedur varje år, så blir det extra speciellt så här i tider av pandemi. Det märktes mest genom att det var en mycket begränsad skara Rotarianer som kunde närvara och någon traditionell gemensam fika gick inte att genomföra.

Gåvor till Frida kvinnojour ger guldkant under pandemin Margareta Landh 2020-12-17 23:00:00Z 0

Inställda möten

Publicerad den 30 Nov 2020
story-thumbnail
Styrelsen har tagit det tråkiga men nödvändiga beslutet att ställa in alla fysiska möten tills vidare.
Vi kommer att följa utvecklingen i samhället mycket noga och sträva efter att så fort det kan göras på ett säkert och ansvarsfullt sätt starta upp igen.
Inställda möten 2020-11-29 23:00:00Z 0

Indien firar tre år utan polio

story-thumbnail
I hela Indien och i världen, rotaryklubbar firar en viktig milstolpe: Indien har gått tre år utan ett nytt fall av polio.Senaste rapporterade fall var en två-årig flicka i Västbengalen den 13 januari 2011.Att markera detta historiska triumf, rotaryklubbar belysta sevärdheter och ikoniska strukturer i hela landet med fyra enkla men kraftfulla ord, ”Indien är polio gratis”.
Indien firar tre år utan polio 2018-03-28 04:00:00Z 0

Rädda liv i Ghana

story-thumbnail
Vad är det som att ta ett stort team till Afrika?Det har förmodligen varit en av de mest givande upplevelserna i mitt liv.I mitten av februari började jag leder roterande medlemmar från hela den östra kusten av USA genom Ghana.Jag har försökt att ge teamet en ghanansk Välkommen som jag fått på mina tidigare resor.En stor resa är en verklig välsignelse eftersom varje person ser Ghana och vårt arbete på ett annat sätt.
Rädda liv i Ghana 2018-03-28 04:00:00Z 0

Att finna fristad

story-thumbnail
År hade Angalia Bianca sovit i övergivna byggnader över hela Chicago.Hon stal. Hon gjorde droger. Hon tillbringade tid in och ut ur fängelse för förfalskning, stöld, intrång och innehav av narkotika.Men efter att hon landat i fängelse för sjunde gången, något förändrats--Bianca visste att hon ville ha ett bättre liv.Hon visste precis hur man gör det hända.
Att finna fristad 2018-03-27 22:00:00Z 0

Att hjälpa människor med funktionsnedsättning göra sin egen musik

story-thumbnail
Musik har varit en viktig del för ett vanligt liv för studenter på musikskolan för barn med funktionsnedsättning i heder av Paul Harris i Lublin, Polen.Skolan grundades av roterande medlemmar, och serverar 20 elever med olika funktionshinder, inklusive Downs syndrom, autism och synskador.Den Rotary Club av Lublin-Centrum-Marie Curie-Sklodowska har finansierat med hjälp av Rotary Foundations matchande bidrag och Henryk Wieniawski musikaliska sällskapet, som inrymmer skolan.
Att hjälpa människor med funktionsnedsättning göra sin egen musik 2018-03-27 22:00:00Z 0 musik