Publicerad av Annica Hansson Borg den 10 Sep 2023
Gå för rent vatten!
En tidig septembermorgon första söndagen i september samlades ett gäng funktionärer från Hässleholm Hovdala Vandrarförening (HHVF) och Hässleholm Rotaryklubb på Hovdala Slott utanför Hässleholm. Det var knappt 60 anmälda till vår gemensamma aktivitet Vandra för rent vatten i Kenya. Vi hade väl hoppats på en större uppslutning fjärde året vi anordnar den här typen av vandringsdag och vädrets makter verkade stå på vår sida enligt väderprognoserna.  Norra Skåne hade skrivit om oss i lokaltidningen några dagar innan och det fanns en känsla av att många Hässleholmare hade uppmärksammat artikeln. 
 
Vi hade 9 leder i vårt erbjudande och tre olika starter. Kvart över tio när alla var iväg kunde vi med glädje konstatera att 122 deltagare anmält och betalat avgiften på 100 kr. Alltså lika många spontanvandrare som föranmälda. Härligt! 
Resultatet i kronor kunde räknas till 15.000 kr för dagens evenemang inkl. de bidrag Rotary lämnat på fredagsmötet två dagar innan. En källa kostar ca 17.000 kr och Rotaryklubben har lovat skjuta till med resterande belopp, så källan går att genomföra. Vi vill tacka alla vandrarledare, Rotarianer och hässleholmare som bidragit till att satsningen blev så lyckosam. 
Den närmsta veckan kommer vi att få besked från Rotary Doctors Sweden vilken by som står på tur och behöver hjälp med att iordningställa en central källa som gör att byns invånare slipper gå långa vägar varje dag för att hämta rent vatten till sina familjer. Arbetet med källan sätter igång direkt efter att byn är utsedd, så i god tid innan jul kommer källan stå klar och vara användbar. Tänk att en så rimlig summa pengar kan hjälpa så många att få rent vatten i flera år framåt. 
Ett stort tack vill vi också rikta till våra sponsorer för dagen;
Graphoteket tryckte upp fina affischer så vi kunde marknadsföra evenemanget, MAXI Hässleholm sponsrade oss med matpaket och Hemköp i Tyringe skänkte korv och bröd till grillningen efteråt. 
Tack alla som var med och gjorde detta möjligt!
Ett samarbete mellan Hässleholm Rotaryklubb och Hässleholm Hovdala Vandrarförening.